TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Karamelinis maskarponės sūrio tortas su konservuotais persikais
Karamelinis maskarponės sūrio tortas su konservuotais persikais

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
230 gramų miltų
200 gramų cukraus
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
400 gramų konservuotų persikų
350 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
1 sauja graikinių riešutų
2 šaukštai cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti kondensuotą pieną, įdėti grietinę, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską išmaišyti.

2.
Kepti 26 centimetrų skersmens torto formoje 180 C laipsnių orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Kai biskvitas iškepęs, palaikyti 10 minučių pravėrus orkaitės dureles, kad atvėstų.

3.
Kremui maskarponę su "Rududu" išsukti elektriniu plakikliu. Grietinėlę išplakti atskirai su cukrumi iki standumo ir sudėti į maskarponės masę. Viską išmaišyti, kremas turi būti purus.

4.
Atvėsusį biskvitą perpjauti į 3 dalis. Dėti pirmą lakštą į tortinę atsegamais kraštais ir sulaistyti nuo persikų likusiu sirupu. Užtepti kremo, dėti smulkintas persikų puseles, pabarstyti graikinius riešutus ir dėti kitą biskvitą. Viską kartoti su kitu biskvitu ir pasilikti 2 šaukštus kremo paskutiniam biskvitui.

5.
Surinktą tortą aptepti kremu, apibarstyti riešutais ir papuošti persikų puselėmis. Tortas skaniausias būna po 2 - 3 dienų.




admin · 2021-01-01 03:00 · 348 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt