INGREDIENTAI: 2 kilogramai grybų
2 kilogramai svogūnų
2 kilogramai morkų
2 kilogramai cukinijų
2 kilogramai pomidorų
50 mililitrų obuolių acto (arba 40 ml paprasto acto)
1 stiklinė aliejaus
2 šaukštai druskos
2 šaukštai cukraus
0.5 šaukšto maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Grybus nuvalyti ir apvirti. Stambesnius galima supjaustyti.
2.
Svogūnus supjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti ar supjaustyti šiaudeliais. Cukinijas nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais. Pomidorų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti verdančiu vandeniu ir pamerkti į šaltą vandenį, tuomet nulupti odeles.
3.
Į didelį puodą pilti aliejų, sudėti svogūnus, morkas, cukinijas ir viską šiek tiek patroškinti. Tuomet sudėti pasmulkintus pomidorus ir grybus. Berti druską, pipirus, cukrų. Troškinti, vis pamaišant, apie 30 minučių. Į pabaigą supilti actą, išmaišyti ir dar kartą užkaitinti. Paragauti, ar patinka skonis. Jeigu norisi sūriau, saldžiau ar rūgščiau, pridėti pagal save papildomai druskos, acto ar cukraus.
4.
Dar karštą mišrainę sudėti į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukti švariais, dezinfekuotais dangteliais.
5.
Stiklainius sustatyti dangteliais žemyn, uždengti kaldromis ir palikti, kol atvės. Saugoti vėsiai.