INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų
200 gramų sviesto
200 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek druskos
Įdarui:
500 gramų faršo
50 gramų sūrio
1 vienetas svogūnų
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
Aptepimui:
1 kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą sutarkuoti ir sutrinti su miltais, kol gausis birus mišinys. Atskiram dubenėlyje kiaušinius išplakti su druska, sumaišyti su grietine, supilti į birų mišinį ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipti prie rankų. Paliekame tešlą "pailsėt".
2.
Įdarui svogūną susmulkinti ir sumaišyti su faršu. Įtarkuoti sūrio ir pagardinti druska bei pipirais.
3.
Iš tešlos iškočioti nedidelius rutuliukus, ant kiekvieno dėti įdaro, perlenkti pusiau, suspausti kraštus ir užsukti pynutę.
4.
Dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, aptepti kiaušinio tryniu ir kepti 180 C laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.