TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Ispaniškos bulvių salotos su tunu
Ispaniškos bulvių salotos su tunu

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių (didelių)
160 gramų tuno aliejuje (apytikriai, 1 mažos skardinės)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų (mažo)
0.5 vieneto baltųjų svogūnų (mažo)
2 šaukštai petražolių (susmulkintų)
šiek tiek druskos
Užpilui:
9 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai baltojo vyno acto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves išverdame su lupena, paliekame visiškai atvėsti. Po to nulupame ir supjaustome dideliais kubeliais, sudedame į dubenį.

2.
Svogūnus nulupame, supjaustome šiaudeliais, sudedame į dubenį kartu su bulvėmis.

3.
Užpilui dubenyje gerai išplakame alyvuogių aliejų su actu. Užpilas turi būti balkšvai gelsvos spalvos.

4.
Užpilą supilame ant bulvių, pagardiname petražole ir lengvai išmaišome.

5.
Bulvių salotas sudedame į dvi lėkštes, ant viršaus uždedame tuno gabalėlius, apibarstome druska ir patiekiame. Prieš patiekiant bulvių salotas, jas dažniausiai palaikau 30-60 min. šaldytuve, kad visi skoniai geriau įsigertų.


Patarimai:

Jei salotas valgysite vėliau, petražoles galite užbarstyti ant salotų viršaus tik prieš patiekiant.




admin · 2020-12-30 09:00 · 369 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt