INGREDIENTAI: 300 gramų moliūgų (be žievės ir sėklų)
3 vienetai bulvių
1 stiklinė džiovintų žirnių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
2 litrai vandens
2 vienetai čiobrelių šakelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
1 šaukštas sviesto (kepimui)
Faršui:
300 gramų kiaulienos faršo
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 vienetas kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žirnius užpilame vandeniu ir paliekame brinkti per naktį.
2.
Bulves supjaustome kubeliais, svogūną ir česnaką smulkiais kubeliais, morką ir moliūgą sutarkuojame burokine tarka.
3.
Į puodą beriame išbrinkintus žirnius, pjaustytas bulves, užpilame vandeniu, pagardiname druska, pipirais. Puodą užkaičiame virti.
4.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame svogūną ir česnaką. Daržovėms suminkštėjus, sudedame morką ir moliūgą. Pakepiname apie 5 min. Suverčiame kepintas daržoves į puodą.
5.
Kukuliams į faršą dedame trynį, druskos, pipirų, gerai išmaišome.
6.
Užvirus sriubai formuojame kukuliukus. Sudedame juos į puodą. Pabaigiame virti dar apie 15 min.
7.
Gardiname čiobrelio lapeliais.