INGREDIENTAI: 15 vienetų vyšninių pomidorų
1 vienetas ilgavaisių agurkų
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
120 gramų rūkytų vištienos šlaunelių (ar kitos mėsos)
100 gramų fermentinio sūrio
1.5 šaukšto majonezo (apytikriai)
2 skiltelės česnako
šiek tiek žalumynų (salotų lapų, krapų, svogūnų laiškų arba petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sutarkuokite smulkiai kiaušinius ir sūrį. Supjaustykite mažais kubeliais vištieną. Susmulkinkite česnako skilteles.
2.
Įdėkite majonezo ir viską sumaišykite.
3.
Agurką supjaustykite 0.5 cm storio griežinėliais. Pomidoriukus perpjaukite pusiau.
4.
Išdėliokite ant lėkštės žalumynus, sudėkite supjaustytus agurkų griežinėlius.
5.
Iš kumpio, kiaušinių, sūrio ir majonezo masės suformuokite nedidelius rutuliukus (bus grybų koteliai). Vieną rutuliuką dėkite ant agurko griežinėlio, taip sudėkite visus rutuliukus.
6.
Ant viršaus uždėkite pomidorų puseles ir jas papuoškite majonezo taškeliais.
Patarimai:
•
Geriausia gaminti prieš patiekiant į stalą, nes agurkai ir pomidorai gali išskirti sultis.