INGREDIENTAI: 1 vienetas kopūstų
800 gramų vištienos faršo
150 gramų ryžių (virtų)
100 gramų šaltai rūkytos šoninės (plonai pjaustytų juostelių)
2 vienetai morkų
80 gramų sviesto
šiek tiek prieskonių mėsai
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos faršą sumaišyti su ryžiais, prieskoniais ir druska.
2.
Į kopūsto lapus įsukti mėsos įdarą ir paruoštus balandėlius sudėti į kepimo formą, šalia įdėti griežinėliais pjaustytas morkas ir kelis gabaliukus sviesto.
3.
Į kepimo formą su balanadėliais įpilti šiek tiek virinto vandens, pagardinti druska ir uždengti folija. Kepti 200 C laipsnių temperatūroje. Po 30 minučių išimti, uždėti šoninės juosteles ir kepti dar 15 minučių be folijos.