INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos filė
500 mililitrų vištienos sultinio
300 gramų basmati ryžių
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 vienetas morkų
1 vienetas citrinų
1 sauja žaliųjų žirnelių
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1/4 šaukštelio maltų kajeno pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį citrininių pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, apkepiname smulkintus svogūnus ir tarkuotą morką, kol suminkštės.
2.
Vištieną supjaustome vieno kąsnio gabaliukais, sudedame į keptuvę šalia daržovių ir lengvai pakepiname.
3.
Sudedame į keptuvę ryžius, suberiame kajeno pipirus, raudonėlį, citrininius pipirus, užpilame sultiniu, išmaišome ir uždengę dangčiu troškiname, kol ryžiai išvirs ir neliks skysčio. Jei ryžiai vis dar kieti, bet skysčio nėra - įpilkite dar vandens arba sultinio.
4.
Likus keliom minutėm iki troškinimosi pabaigos, suberkite žirnelius ir išmaišykite. Berkite druskos ir vėl išmaišykite. Baigus troškintis palikite keliom minutėm uždengtą. Prieš tiekiant pagardinkite citrina.