TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Varškės sausainiukai
Varškės sausainiukai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
180 gramų varškės
180 gramų kvietinių miltų
200 gramų rudojo cukraus (apytikriai, pagal skonį)
80 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį sudėjau kambario temperatūros sviestą, varškę, subėriau miltus, kepimo miltelius ir druską ir užminkiau tešlą. Tuomet dubenį uždengiau maistine plėvele ir maždaug pusvalandžiui (galima ir per naktį) palikau šaldytuve.

2.
Į lėkštę subėriau cukrų.

3.
Kiaušinį lengvai išplakiau.

4.
Tešlai atšalus, ją labai plonai iškočiojau. Man asmeniškai, kuo ploniau - tuo skaniau, tad visada stengiuosi iškočioti kuo įmanoma ploniau. Maždaug 1 mm storio. Stikline išspaudžiau apkritimus. Kiekvieną apskritimą iš vienos pusės patepiau kiaušinio plakiniu ir labai labai plonu sluoksniu apibarsčiau cukrumi. Perlenkiau pusiau cukruota puse į vidų, vėl tepiau kiaušiniu ir plonai apibarsčiau cukrumi ir lenkiau pusiau cukruota dalimi į vidų, suformuodama trikampį, vėl patepiau kiaušinio plakiniu ir užbarsčiau šiek tiek cukraus. Sausainius sudėjau į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

5.
Kepiau 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min, kol švelniai parudavo. Kepimo laikas labai priklauso nuo tešlos storio.




admin · 2020-12-26 21:00 · 368 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt