INGREDIENTAI: 800 gramų jautienos faršo
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai bandelių (arba 4-5 riekelės batono)
1 vienetas svogūnų
0.5 šaukštelio kmynų (maltų)
1 žiupsnelis maltos kalendros
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų (savo sultyse)
150 gramų žaliųjų alyvuogių
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį sudėti mėsą, piene išmirkytas bandeles, įmušti kiaušinius, dėti smulkiai supjaustytą svogūną, įberti maltos kalendros, kmynų, druskos, pipirų. Viską gerai išmaišyti.
2.
Iš masės formuoti kukuliukus ir juos iš visų pusių trumpai apkepti keptuvėje ant trupučio aliejaus, jog susidarytų plutelė.
3.
Padažui skirtą svogūną smulkiai supjaustyti ir drauge su smulkiai kapotomis česnako skiltelėmis pakepinti keptuvėje. Sukrėsti pasmulkintus konservuotus pomidorus, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir troškinti apie 5 minutes, kol truputį sutirštės.
4.
Paruoštą padažą supilti į kepimo indą. Ant viršaus sudėti jautienos kukulius, užberti alyvuoges.
5.
Šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20 minučių. Baigiant kepti (likus kokioms 5 minutėms iki kepimo pabaigos), jeigu norisi, galima pabarstyti tarkuotu parmezanu ar kitu mėgstamu sūriu.