INGREDIENTAI: 250 g kuskuso
8 didesnių svogūnų
1 raudonos saldžios paprikos
1 morkos
150 g nulupto moliūgo
150 g nuluptos cukinijos
300 g virtos vištienos
80 g aliejaus
1 šaukštelio druskos
1 pundelio žalių petražolių
1 pundelio žalių bazilikų
1 žiupsnelio kalendros
1 žiupsnelio kario
1 žiupsnelio aitriosios paprikos
1 šaukštelio prieskonių vištienai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kuskusą paruoši pagal instrukciją. Aš užplikinau tuo sultiniu, kur virė višta su vištienos prieskoniais, petražolėmis, svogūnais. 5 svogūnų galus nupjauti, perpjauti, išnarstyti, saikingai patrinti druska su aliejumi ir petražolėmis. Orkaitėje uždengtame inde troškinti apie 15 min. Aš kepiau skardoje atvirai, tai išėjo kiek kietoki. Daržoves ir vištieną supjaustyti kubeliais. Aliejuje apkepti morkas su likusiais svogūnais ir paprika. Po to sudėti smulkintą vištą, papriką, cukiniją, moliūgą. Įpjaustyti žalumynų, įberti prieskonių ir dar patroškinti, bet daržovės neturi subliukšti. Kai pravėsta, pirštais, kas patinka kuskusui, sukimšti kuskuso masę į svogūnų puseles ir pašauti į karštą orkaitę kelioms minutėms. Iš lengvai pasūdytame vandenyje virtos morkos suformuoti "rožių" pagrindus, ant jų sudėti "indelius" su kuskusu. Vaikams neprivalu suvalgyti tuos indelius:) Tai Tuniso virtuvė:)