INGREDIENTAI: 400 g ruginių miltų
300 g kvietinių miltų
1 puodelis pieno
1 stiklinė medaus
5 kiaušinių tryniai
2 šaukštai cukraus
1-2 lygūs šaukštai maltų prieskonių mišinio (cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai, anyžiai)
0,5 šaukštelio sodos
4 šaukštai ištirpinto sviesto
Glaistui:
1 kiaušinio baltymais arba 2 šaukštai šalto vandens
1 stiklinė cukraus pudros
1 šaukštas citrinos sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į vieną didelį dubenėlį suberkite miltus, prieskonius, cukrų, sodą, nugesintą su citrinos sultimis, supilkite pieną, medų, sviestą ir įmuškite kiaušinių trynius. Viską gerai išminkykite. Iš gautos tešlos iškočiokite tešlą. Iš tešlos su formelėmis išspauskite sausainius. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 minučių. Atvėsusius sausainius papuoškite glazūra t.y. kiaušinio baltymą išplaktą su cukraus pudra ir citrinos sultimis.