INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių
3 vienetai morkų
1 stiklinė žirnių (išmirkytų, skaldytų)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus
2 litrai vištienos sultinio
pagal poreikį čiobrelių šakelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Morkas supjaustome nedideliais gabaliukais, sudedame į skardą ir kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Nulupame.
2.
Į puodą suberiame išmirkytus žirnius ir užpilame sultiniu. Užverdame ir kai pradės burbuliuoti, dedame nuluptas morkas.
3.
Svogūną smulkiai supjaustome, obuolius supjaustome kubeliais.
4.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūną. Kai svogūnas suminkštės, dedame obuolius ir pakepiname dar 5 min.
5.
Keptuvės turinį sudedame į verdančią sriubą, pagardiname čiobreliais, druska bei pipirais. Verdame, kol viskas išverda, apie 10-15 min. Sriubai išvirus, sutriname iki vientisos konsistencijos masės.