INGREDIENTAI: 2 kg vištienos (visos supjaustytos ar sparnelių, šlaunelių)
1 česnako galva, nulupta ir susmulkinta ar sutarkuota
1 stiklinė džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų ar spanguolių)
½ stiklinės ispaniškų žalių alyvuogių
6 lauro lapai
1 stiklinė nerafinuoto melasos cukraus
1 stiklinė mėgstamo sauso balto vyno
¼ stiklinės susmulkintų plačialapių petražolių
¼ stiklinės džiovinto raudonėlio
½ stiklinės raudonojo vyno acto
½ stiklinės alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 2. Paruoškite marinatą: sumaišykite česnaką, pipirus, druską, actą, aliejų, raudonėlius, džiovintus vaisius, alyvuoges, kaparėlius su sultimis ir laurų lapelius. 3. Šiame mišinyje užmarinuokite vištieną ir palikite šaldytuve nakčiai. 4. Paruoštą vištieną dėkite į kepimo indą, ant viršaus uždėkite marinato, apšlakstykite vynu, apibarstykite ruduoju cukrumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite nuo 0,5 iki 1 val. Kepdama vištieną vis palaistykite susidariusiomis sultimis. P.s. viščiukas bus iškepęs, kai mėsingiausiose vietose mėsa lengvai atsiskirs šakute, o sultys bus skaidrios t.y. be raudonumo. 5. Patiekite su Basmati ryžiais ar kuskusu. Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt