TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Tinginių čeburekai su tortilijomis
Tinginių čeburekai su tortilijomis

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
6 vienetai tortilijų
500 gramų kiaulienos faršo
0.5 galvos svogūnų
1 saujelė prieskonių
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Padažui:
3 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai majonezo
3 skiltelės česnako

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaulienos faršą sumaišau su smulkintu svogūnu bei mėgstamais prieskoniais (aš dėjau kiaulienos prieskonių, maltos saldžios paprikos prieskonių, žiupsnelį pipirų, žiupsnelį vegetos).

2.
Imu tortiliją, į vieną tortilijos šoną dedu šaukštą faršo ir su šaukštu gražiai paskirstau visą tą šoną plonu sluoksniu.

3.
Tortilijos šonus patepu vandeniu, kad suliptų, perlenkiu tortiliją per pusę, paspaudžiu kraštus ir dar pasiėmusi šakutę užspaudžiu kraštelius, kad neatsidarytų kepant.

4.
Įkaitinu keptuvę su aliejumi ir dedu tortilijas. Kepu vis pavartydama, apie 7-10 min ant mažos ugnies.

5.
Kol kepa čeburekai, paruošiu padažą. Pomidorų padažą sumaišau su majonezu bei išspaudžiu kelias česnako skilteles.

6.
Kai matau, kad čeburekai iškepę, dedu ant servetėlės, kad sugertų aliejaus perteklių. Na ir po keletos minučių skanauju. :)




admin · 2020-12-24 18:00 · 365 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt