TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 22:36
Obuolių tortas su plikytu kremu ir riešutais - labai skanus!
Obuolių tortas su plikytu kremu

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
350 gramų miltų
175 gramai sviesto
100 gramų cukraus
4 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
1.5 kilogramo obuolių
6 vienetai kiaušinių
300 gramų cukraus
3 šaukštai medaus
3 šaukšteliai vanilinio cukraus
Kremui:
250 mililitrų pieno (verdančio)
200 gramų graikinių riešutų
200 gramų sviesto
100 gramų cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą supjaustyti, sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais, ir sutrinti tarp pirštų iki "smėliuko". Cukrų sumaišyti su grietine ir sudėti į miltų masę. Viską išmaišyti, užminkyti tešlą ir padalinti į tris dalis. Tešla turi būti labai minkšta. Palikti šaldytuvę 1 valandai.

2.
Obuolius išvalyti, sutarkuoti smulkia tarka ir nuspausti sultis. Sumaišyti obuolius su tryniais, medumi ir vaniliniu cukrumi. Baltymus išplakti atskirai iki standžių putų su cukrumi.

3.
Išimti iš šaldytuvo tešlą, ant kepimo popieriaus iškočioti 25 centimetrų skersmens apskritimą. Ant kiekvieno dėti trečdalį obuolių, paliekant nuo krašto 1 centimetrą, ant viršaus užtepti trečdalį plaktų baltymų ir kepti 170 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Palikti atvėsti ir tą patį padaryti su kitais lakštais.

4.
Riešutus elektriniu trintuvu sutrinti iki miltų. Pieną užvirti ir į jį suberti maltus riešutus. Gerai išmaišyti ir šiek tiek pavirti, o tada atšaldyti. Sviestą išsukti iki purumo ir sumaišyti su riešutų mase.

5.
Supilti masę į konditerinį maišelį ir atsargiai pertepti du torto sluoksnius. Visus sluoksnius sudėti vieną ant kito, ant viršaus dėti kremu neteptą lakštą. Puošti pagal savo fantaziją.




admin · 2020-12-24 03:00 · 2074 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt