TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Korėjietiškos burokėlių salotos
Korėjietiškos burokėlių salotos

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 kilogramas burokėlių (šviežių)
80 mililitrų augalinio aliejaus
6 šaukštai obuolių acto (arba ryžių acto)
5 skiltelės česnako
0.5 vieneto svogūnų (pjaustyto šiaudeliais)
4 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis džiovintas mairūnas
1 šaukštelis garstyčių grūdelių (nebūtina)
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis druskos (naudojau Himalajų )
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio maltų kajeno pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Burokėlius sutarkuoti specialia tarka, pjaustančia šiaudeliais.

2.
Susmulkinti česnaką ir jį kartu su druska, cukrumi, pipirais, paprikos milteliais, mairūnu, garstyčiomis, kalendra sudėti į burokėlius, supilti actą ir labai gerai išmaišyti.

3.
Keptuvėje, ant vidutinės ugnies, pakaitinti aliejų.

4.
Smulkiais šiaudeliais supjaustyti svogūną ir suberti į keptuvę. Juos apkepti apie 5 minutes ir išimti iš keptuvės. Pačių svogūnų į salotas dėti nereikia.

5.
Aliejų, kuriame kepė svogūnai, pilti ant burokėlių ir gerai išmaišyti.

6.
Pagamintas salotas palikti kambario temperatūroje marinuotis per visą parą.




admin · 2020-12-24 00:00 · 2084 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt