INGREDIENTAI: 2 vienetai karpio (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
0.5 stiklinės vandens
4 skiltelės česnako
1 šaukštas majonezo
pagal poreikį bulvių (nebūtina)
pagal skonį krapų
pagal skonį petražolių
pagal skonį prieskonių žuviai
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek krapų
šiek tiek petražolių
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karpius nuvalom, išdarinėjam, gerai išplaunam ir nusausinam. Iš abiejų pusių įpjaunam nugarėlę.
2.
Česnaką sukapojam, sumaišom su prieskoniais ir druska, šiuo mišiniu gerai įtrinam karpius, stengiamės kad patektų į visas įpjovas, vidų. Įtrintus karpius paliekam marinuotis porai valandų.
3.
Į karpių vidų dedam po pundelį krapų ir petražolių, ir žiedeliais pjaustytų svogūnų. Perkeliam karpius į kepimo formą, išteptą aliejumi, ir aptepam majonezu. Aplink pridedam ketvirčiais pjaustytų bulvių, apibarstom jas mėgiamais prieskoniais, įpilam vandens.
4.
Dedam kepti į 200 C laipsnių orkaitę ir kepam apie 40 minučių. Prieš patiekiant, iš vidaus išimam žalumynus ir svogūnus, mums buvo reikalinga tik jų aromatas ir skonis.