TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Šakšuka - izraelietiška kiaušinienė
Šakšuka kiaušinienė

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
5 vienetai kiaušinių
4 vienetai pomidorų (arba 500 gr konservuotų)
1 vienetas paprikos
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis aitriosios paprikos (jei mėgstate aštriau)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos
1 šaukštelis malto kumino (nebūtina)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pasiruoškite daržoves: svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką sukapokite, papriką supjaustykite juostelėmis, pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

2.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Apkepinkite svogūnus kelias minutes iki taps gelsvi ir salstelėję. Sudėkite česnaką ir pakepkite apie minutę iki česnakai paskleis aromatą. Sudėkite papriką ir pakepinkite iki paprika suminkštės. Sudėkite pomidorus, prieskonius ir ant vidutinės ugnies troškinkite kokias 10 minučių iki padažas sutirštės. Paragaukite ir įdėkite pagal skonį druskos bei pipirų. Jeigu norisi aštriau, pridėkite dar aitriosios paprikos.

3.
Po vieną ant padažo muškite kiaušinius - pirma šaukštu padaže padarykite duobutę, tada į ją muškite kiaušinį. Keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir kepkite kokias 7 - 15 minučių iki norimo trynių iškepimo laipsnio.

4.
Patiekdami galite pabarsyti žalumynais: kalendra, baziliku ar kitais mėgstamais. Taip pat čia labai tinka fetos sūris. Bet jeigu neturite, nesirūpinkite, nes bus gardu ir taip. Šalia galite atsipjauti riekę geros juodos lietuviškos duonos ir atsidursite visapusiškame skonio danguje.


Patarimai:

Daugiau informacijos apie šakšuką ir idėjų improvizacijoms galite rasti čia.




admin · 2020-12-23 15:00 · 348 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt