INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos sprandinės
2 vienetai svogūnų
150 mililitrų granatų sulčių (apytikriai)
pagal skonį prieskoniai kiaulienai
pagal skonį provanso žolelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir sudėti į indą, kuriame marinuosime. Indą rinkitės didesnį, kad būtų patogiau maišyti su kitais ingredientais.
2.
Užberti sausus prieskonius ir išmaišyti. Uždengti ir palikti bent pusvalandį pastovėti kambario temperatūroje.
3.
Svogūnus kuo smulkiau sukapoti (galima ir sutarkuoti) ir išmaišyti su mėsa. Geriausia maišyti rankomis, paminkant, kad iš svogūnų išsiskyrusios sultys įsiminkytų į mėsą.
4.
Po truputį piltis sultis ir minkyti. Sultis pilti dalimis, vis minkant, kad jų nebūtų pernelyg daug. Mėsa turi būti drėgna, bet inde neturi matytis atskiro skysčio - sulčių. Indą uždengti ir marinuoti pernakt šaldytuve.
5.
Bent 1 - 2 valandas prieš kepant uždengtą indą palaikyti kambario temperatūroje, kad mėsa kiek atšiltų ir kepant ji būtų labiau atsileidusi, tuomet ji bus minkštesnė. Prieš kepant pabarstyti druska ir išmaišyti.
6.
Mėsą užmauti ant iešmų, nubraukiant svogūnus, kad nesviltų. Kepti ant žarijų, pasukiojant iešmus, iki mėgstamo iškepimo lygio. Nuo sulčių mėsa įgauna rausvą atspalvį, todėl įdėmiai stebėkite iškepimą, nes ir iškepusi ji bus rausvesnės spalvos nei įprastai.