INGREDIENTAI: 300 gramų vištienos faršo (arba kiaulienos faršo)
100 gramų pievagrybių
1 vienetas kiaušinių trynių
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
3 skiltelės česnako
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis kario
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek maltų džiūvėsėlių (apvoliojimui)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į faršą įmaišyti kiaušinio trynį, krakmolą, prieskonius ir džiūvėsėlius. Jei masė labai šlapia, gali berti kiek daugiau džiūvėsėlių.
2.
Susmulkiname česnako skilteles ir pievagrybius. Viską sumaišome su mėsos mase.
3.
Iš tešlos darome kotletukus ir apvoliojame džiūvėsėliuose.
4.
Kepti ant žemos temperatūros įkaitintame aliejuje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Skanūs valgyti ir vieni, o aš patiekiau jogurto ir žalumynų padažu bei bulvių koše. Skanaus!