TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Skanutėlė plėšoma česnakinė duona su žolelėmis
Skanutėlė plėšoma česnakinė duona su žolelėmis

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
550 gramų miltų
200 mililitrų vandens (šilto)
100 mililitrų pieno (šilto)
50 mililitrų aliejaus
42 gramai šlapių mielių
2.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio cukraus
Pertepimui:
120 gramų sviesto (minkšto)
4 skiltelės česnako (galima ir daugiau)
šiek tiek druskos
šiek tiek petražolių (smulkintų)
šiek tiek krapų (smulkintų)
šiek tiek džiovintų bazilikų
šiek tiek raudonėlio
šiek tiek rozmarino

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šiltą vandenį sumaišyti su cukrumi ir trupintomis mielėmis, palikite šiltai pastovėti 10 - 15 minučių. Supilkite šiltą pieną, aliejų, berkite druską, persijotus miltus, 5 - 7 minutes minkykite tešlą. Jei reikia, berkite dar truputį miltų. Į švarų dubenį pilkite truputį aliejaus, juo aptepkite tešlos kamuolį ir uždenkite rankšluostėliu. Palikite šiltai kilti 40 - 45 minutes.

2.
Pertepimui sviestą išmaišykite su tarkuotu česnaku, druska ir žalumynais bei prieskoniais.

3.
Stalą pabarstyti miltai, iškočioti tešlą iki 0.5 cm storio, sutepti paruoštu sviesti, supjaustyti 5 - 6 cm pločio juostomis ir sulankstyti kaip armoniką (žr. nuotrauką). Dėti į kepimo popieriumi išklotą formą.

4.
Kepti iki 190 - 200 C įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 minučių, kol gražiai paruduos. Skanaus!




admin · 2020-12-23 03:00 · 443 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt