INGREDIENTAI: Padui (užtenka tokio dydžio skardai, kaip nuotraukose):
300 g miltų (apytikriai)
200 ml pieno
1 arbatinio šaukštelio sausų mielių
1 arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomo šaukšto cukraus
1 valgomo šaukšto aliejaus
Viršui (gramais nerašau, dedame tiek, kiek norime pagal skonį):
šlapios dešros (arba dešrelių)
parūkytos dešros, kumpelio ar šoninės
marinuotų agurkėlių
grybų (tinka ir marinuoti)
paprikos
tarkuoto sūrio
svogūno žiedų
pomidorų padažo
picos prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Padui į dubenį suberiame miltus, įmaišome sausas mieles, suberiame druską, cukrų, supilame aliejų - viską pamaišome ir pilame šiek tiek pašildytą pieną. Tešlą minkome iki vientisos masės. Tešla turi gautis minkoma, prie rankų nelabai lipti, bet ir likti elastinga, ne kieta. Jeigu tešla labai lipni, įdėkite dar miltų, o jeigu gavosi kietoka, įpilkite dar šiek tiek pieno. Palikite tešlą valandėlei šiltesnėje vietoje, kad pakiltų. Kai pakyla, dar kartą išminkome, o tada formuojame picos padą kočėlo pagalba. Aš tešlą dalinu į dvi dalis, taip lengviau iškočioti, ir kočioju ant lengvai pamiltuoto paviršiaus. Paskui abi tešlas kloju į skardą, kurią nedideliu šlakeliu aliejaus prieš tai sudrėkinu arba kepimo popieriumi iškloju. Picos ingredientus supjaustome: agurkėlius griežinėliais, papriką kubeliais, svogūnus žiedais, grybus dedame tiesiog iš stiklainiuko, jei pievagrybiai - pasmulkiname. Šlapią dešrą sutarkuojame, kitas dešras arba kumpį pjaustome riekelėmis,griežinėliais. Sūrį tarkuojame. Visus supjaustytus produktus, išskyrus sūrį, paeiliui dedame ant skardoje iškloto picos pado, ištepto pomidorų padažu. Paruoštą picą kepame 180 laipsnių temperatūroje ~ 30-35 minutes. Kepimo pabaigoje picos viršų barstome sūriu ir dar keletą minučių pakepame, kol sūris išsilydo.