INGREDIENTAI: 500 gramų ančių širdelių
2 stiklinės ryžių (virtų)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas agurkų
1 pundelis laiškinių česnakų
1 šlakelis aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Ančių širdeles nuplauname, perpjauname per pusę išilgai. Ir supjaustome juostelėmis. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, beriame širdeles ir pakepiname, kol jos gražiai apskrus ir iškeps.
2.
Svogūną nulupame ir supjaustome kubeliais. Morką nuskutame ir sutarkuojame šiaudeliais. Daržoves beriame į keptuvę prie širdelių ir kepiname, kol jos suminkštės. Pabarstome druska, pipirais. Gerai išmaišome.
3.
Agurką supjaustome gabalėliais. Laiškinius česnakus pasmulkiname.
4.
Į dubenį beriame virtus ryžius, pakepintas širdeles su daržovėmis, laiškinius česnakus, agurko gabalėlius. Viską gerai išmaišome ir ragaujame. Jeigu jums norisi mišrainę galite gardinti majonezu, man jo čia visiškai netrūko, užteko aliejaus, kurį naudojau kepti širdelėms ir daržovėms.