INGREDIENTAI: 100 gramų rūkytos lašišos filė
1 vienetas avokadų
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
3 vienetai vyšninių pomidorų
1 riekelė batono
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis garstyčių
1 šlakelis citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
pagal poreikį wakame salotos
pagal skonį filadelfijos sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Man visuomet ypatingai skanu valgyti, kai maistas gražiai patiektas. Šiuo atveju naudoju paprastą molinį pailgą indelį, kuris skirtas greičiausiai alyvuogėms ar riešutams sudėti, tačiau pailga jo forma man puikiai tinka lašišos tartarui suformuoti. Indelį iškloju maistine plėvele.
2.
Lašišos tartaras: Rūkytą lašišos file, avokadą ir vyšninius pomidoriukus supjaustau mažais gabaliukais. Stengiuosi šiuos produktus pjaustyti taip, kad jų dydis būtų panašiai smulkus. Rausvąjį svogūną, atsižvelgiant į jo dydį, naudoju labai pagal skonį, bet šiam patiekalui jis ypač tinka. Jį supjaustau kiek įmanoma smulkiau. Visus susmulkintus produktus dedu į dubenį, apšlakstau citrinų sultimis, dedu šaukštelį garstyčių, šaukštą alyvuogių aliejaus, beriu druską ir pipirus - pagal skonį. Visą masę išmaišau ir dedu į pailgą indelį, išklotą maistine plėvele, šiek tiek paspaudžiu, kad tartaras suliptų.
3.
Paskrudinu batoną (galima to ir nedaryti), pertepu philadelphia sūriu ir riekelę padalinu pusiau - žinoma, šis skrebutis tik kaip priedas prie tartaro, todėl šioje vietoje galite jo negaminti arba tiesiog atsipjauti riekelę šviežios čebatos.
4.
Lekšėje apvečiu savo pailgą indą, jį nuimu ir nuo maistinės plievelės atskiriu tartarą. Pagal skonį uždedu wakame jūros dumblių salotas - šios ypač tinka prie lašišos. Pasidedu šalia skrebutį su philadelphia ir skanauju!