INGREDIENTAI: Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
240 mililitrų vandens
150 gramų miltų
100 gramų sviesto
šiek tiek druskos
Kremui:
500 gramų kreminės varškės
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Garų vonelėje ištirpinti sviestą, kaitinti, kol užvirs. Įberti druskos, po to mažinti temperatūrą. Įsijoti miltus ir pastoviai maišyti, kol masė atšoks nuo sienelių. Masę truputį atvėsinti, tada mušti po vieną kiaušinį, kruopščiai išmaišyti, dėti į konditerinį maišą ir formuoti eklerus.
2.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 250 C laipsnių temperatūroje 6 - 7 minutes. Po to sumažinti iki 160 laipsnių ir kepti dar 15 minučių.
3.
Kremui į varškę įdėti "Rududu" ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Kremą sudėti į konditerinį švirkštą arba maišelį ir pripildyti eklerų vidų.