TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Ėriukas su pavasarį karaliaujančiais žaliaisiais šparagais
Ėriukas su pavasarį karaliaujančiais žaliaisiais šparagais



INGREDIENTAI:
800g ėrienos šonkaulių su mėsa
2 valgomieji šaukštai sviesto (filtruoto arba ghi, kad nesudegtų)
Šparagų garnyrui:
2 ryšulėliai žalių šparagų
100g filtruoto sviesto
1 citrinžolė (naudosime perpjautą išilgai į 4 dalis)
Lauro lapai (4 vnt.)
Druska
Žolelių džiuvėsėliams:
150g smulkintų džiuvėsėlių
30g šviežių petražolių
15g šviežių levandų
15g šviežių čiobrelių
15g šviežių raudonėlių
2 valgomieji šaukštai sviesto
Druska
Juodieji pipirai

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Šparagus sudedame į kepimo popierių ir surišame. Į tirpintą sviestame įdedame lauro lapų, citrinžolę ir įstatome šparagus. Lėtai juos troškiname 1 arba 1,5 valandos. Su šaukštu šiek tiek vis paskirstant sviestą ir pakeliant link šparagų viršaus. Šparagų apačia turi būti lengvai apskrudusi, o viršūnė žalia. Mėsą ištraukę iš šaldytuvo palaikome bent 30 min. kambario temperatūroje. Ėrienos gabalėlius pasūdome ir pabarstome pipirais iš abiejų pusių. Kad išlaikytume visus mėsos skonius ir sultingumą, gaminsime ne visai įprastu būdu. Pirmiausia apkepame gabalėlius keptuvėje (ant įkaitinto aliejaus ir filtruoto sviesto) po 1 min. Iš abiejų pusių, pradėdami nuo skūros pusės. Tuomet dedame į iki 80 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 90 minučių. Kai mėsa paruošta, palaikome ją 15 minučių folijoje, kad ji išlaikytų šilumą ir būtų minkštesnė. Sumaišome (su blenderiu) džiuvėsėlius, šviežas žoleles ir sviestą iki vientisos masės. Skanaus!




admin · 2020-12-20 00:00 · 747 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt