INGREDIENTAI: 200 gramų fermentinio sūrio
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
100 gramų sūdytos lašišos (ar šaltai rūkytos)
3 šaukštai majonezo (apytikriai)
1 saujelė krapų
20 vienetų bulvių traškučiai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sūrį ir kiaušinius smulkiai sutarkuoti.
2.
Smulkiai sukapoti krapus, nedideliais kubeliais supjaustyti lašišą. Viską išmaišyti su sūriu ir kiaušiniais.
3.
Dėti šiek tiek majonezo ir maišyti - masė turi būti standi, truputį lipni, bet gana lengvai formuojama. Tikslus majonezo kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio, sūrio rūšies.
4.
Gnybti maždaug graikinio riešuto dydžio masės. Formuoti kamuoliuką ir kiekvieną dėti ant traškučio. Galima papuošti petražolėmis ar kitais žalumynais.