INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių (didesnių)
3 šaukštai kukurūzų miltų (arba ryžių miltų)
1 pundelis kalendros (ar kitų žalumynų)
1 vienetas aitriosios paprikos (nebūtina)
2 šaukštai citrinų sulčių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio malto kumino
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuskusti ir išvirti, kol suminkštės - įdūrus šakute, bulvė lengvai persismeigs ir nuslys. Virti apie 20 minučių. Nepervirkite bulvių!
2.
Bulves palikti visiškai atvėsti, sutarkuoti stambia tarka. Neuždengtas porai valandų (ar pernakt) dėti į šaldytuvą. Taip išgaruos drėgmės perteklius.
3.
Į bulves dėti druską, kuminą, įspausti citrinos sultis. Papriką ir kalendrą (gerai nusausintą) susmulkinti ir dėti į bulvių masę.
4.
Berti miltus ir labai gerai perminkyti. Masę palikti 10 minučių pastovėti, kad miltai sugertų drėgmę.
5.
Masę padalinti į 8 vienodo dydžio gabalėlius. Delnus sutepti aliejumi ir iš bulvių masės formuoti paplotėlius.
6.
Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus, po maždaug 3 minutes.