INGREDIENTAI: 300 gramų perlinių kruopų (virtų)
250 gramų pievagrybių
1 vienetas poro
2 vienetai morkų
1 pundelis petražolių
1 žiupsnelis druskos
1 šlakelis citrinų sulčių
1 šlakelis aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pievagrybius nuplauname, supjaustome riekelėmis. Porą supjaustome žiedais. Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame pievagrybius ir pakepiname kelias minutes. Tada beriame porą ir pakepiname. Suberiame morkas ir pakepiname dar keletą minučių, kol morkos šiek tiek suminkštės. Suberiame perlines kruopas. Pakaitiname viską dar kelias minutes, pamaišydami.
3.
Petražoles susmulkiname ir įmaišome į mišrainę. Pabarstome druska. Pašlakstome citrinos sultimis. Skanaujame.