TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 19:55
Lietinių blynelių tortas su varškės ir maskarponės kremu
Lietinių blynelių tortas su varškės ir maskarponės kremu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
1 litras pieno
12 šaukštų miltų
4 vienetai kiaušinių
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
Varškės kremui:
600 gramų varškės
5 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Kremui:
280 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
100 gramų cukraus pudros
3 vienetai kiaušinių baltymų
1 vienetas citrinų
Papuošimui:
šiek tiek uogų
šiek tiek želės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska. Supilkite pieną ir išmaišykite. Miltus persijokite ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, įmaišykite aliejų. Ketuvėje iškepkite lietinius blynus. Išėjo 16 lietinių (24 cm skersmens).

2.
Varškę sumaišykite su kondensuotu pienu, įmaišykite vanilinį cukrų ir elektriniu plakikliu gerai išplakite.

3.
Išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos, taip pat išplakite standžiai grietinėlę, įmaišykite maskarponę ir cukraus pudrą, palengva plakite, kol pudra ištirps, įmaišykite citrinos sultis ir permaišykite su baltymais.

4.
Šiais įdarais, uogomis ir želė gabaliukais pertepkite blynus, papuoškite: ant lėkštės arba padėklo dėkite vieną lietinį, ant jo užtepkite kremo, dėkite uogų, želė, ant viršaus dėkite kitą lietinį ir toliau sluoksniuokite, kol sudėsite visus lietinius. Torto viršų puoškite šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais ir t.t.

5.
Prieš patiekiant tortą palaikykite per naktį šaldytuve. Skanaus!


Patarimai:

Jeigu tarp blynų sluoksnių norėsite dėti želė gabaliukų, ją paruoškite iš anksto. Želė pakelio turinį sumaišykite su maždaug 3/5 ant pakelio nurodyto vandnes kiekio. Pvz., jei ant pakelio nurodyta želė ruošti su 500 ml vandens, ruoškite su 300 ml - ištirpinkite želė miltelius karštame vandenyje, pilkite į indą, palikite visiškai atvėsti, tuomet dėkite į šaldytuvą visiškai sustingti. Sustingusią želė supjaustyti nedideliais kubeliais. Su mažesniu vandens kiekiu paruošta želė bus tvirtesnė ir lengviau pjaustoma.




admin · 2020-12-14 06:00 · 361 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt