INGREDIENTAI: 250 gramų makaronų
220 gramų čederio sūrio (tarkuoto)
250 mililitrų grietinėlės (tinka ir riebi, ir liesesnė)
250 mililitrų pieno
125 mililitrai džiūvėsėlių
50 gramų sviesto
4 šaukštai miltų
1 šaukštelis baltųjų pipirų
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Makaronus išverdame (neperverdame). Nukošiame vandenį, perplauname po šaltu vandeniu, gerai nuvarviname ir paliekame puode.
2.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Sudedame miltus, druską, pipirus, gerai išmaišome. Pakaitiname maišydami apie 1 minutę, kol miltai paskleis malonų kvapą.
3.
Į miltuspamažu maišydami supilame pieną ir grietinėlę. Vis maišome, kaitindami ant vidutinės ugnies, kol užverda. Po to sumažiname ugnį iki silpnos, ir maišydami kaitiname kol padažas sutirštėja (man užtrunka apie 10 minučių). Tada suberiame sutarkuotą sūrį. Maišome, kol sūris ištirpsta.
4.
Padažą užpilame ant makaronų, išmaišome, kad visi makaronai pasidengtų padažu.
5.
Kepimo indą ištepame sviestu. Sukrečiame makaronus ir šaukšu išlyginame paviršių. Apibarstome džiūvėsėliais.
6.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol viršus gražiai paruduoja.