INGREDIENTAI: 500 gramų miltų
200 mililitrų vandens
50 gramų cukraus
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai aguonų
1 šaukštelis druskos
6 gramai sausų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vandenį pašildome.
2.
Sumaišome birius produktus dideliame dubenyje. Ten supilame vandenį ir gerai išminkome tešlą. Įpilame aliejų ir tešlą perminkome. Apklostome ir paliekame šiltai, kad pakiltų, maždaug 1 ar 2 val.
3.
Iš tešlos formuojame volelius ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Be abejo, kūčiukai kepdami dar pakils.
4.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių. Kūčiukus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 10 – 15 min, vis pavartydami skardoje, kol jie gražiai apskrus.