INGREDIENTAI: Tešlai:
200 g miltų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. druskos
0,5 a. š. cukraus
0,5 stiklinės šilto vandens
15 g mielių
Įdarui:
3 svogūnai
350 g karšto rūkymo kiaulienos kumpio
1 kg pomidorų
250 g fermentinio sūrio
1 a. š. kalendros
1 v. š. susmulkintų petražolių
druska
malti juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Suminkykite miltus su sviestu, druska ir cukrumi. Sumaišykite mieles su vandeni ir įmaišykite į tešlą. Tešlą sudėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite rankšluostuku ir padėkite šiltai 2 valandoms, kad pakiltų tešla. Pakilusią tešlą iškočiokite į apvalius blynus ant miltais apibarstyto paviršiaus. Iškočiotą picos padą sudėkite ant miltais pabarstytos skardos. Smulkiai pjaustykite svogūnus, kumpį ir apkepkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nuimkite odą ir supjaustykite griežinėliais. Picos padą apibarstykite puse tarkuoto sūrio masės, sudėkite pomidorų griežinėlius, svogūnus, kumpį, viską pabarstykite druska, pipirais, kalendra, likusiu sūriu ir petražolėmis. Kepkite apie 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Skanaus.