INGREDIENTAI: 400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
250 gramų rikotos
200 gramų sviesto
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
180 gramų šokoladinių sausainių
180 gramų sausainių (šviesių)
2 šaukštai kakavos
2 šaukštai želatinos (tirpios)
šiek tiek zefyrų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenenėlį įpilti 10 mililitrų karšto vandens, berti želatiną ir kantriai maišant ją ištirpdyti.
2.
Abiejų rūšių sausainius sulaužyti.
3.
Puode ištirpinti sviestą, supilti pusę skardinės kondensuoto pieno, sudėti kakavą. Gerai išmaišyti ir porą minučių maišant pakaitinti. Gautą masę supilti ant laužytų sausainių ir kruopščiai išmaišyti. Sausainių masę sudėti į formą atsegamais kraštais.
4.
Elektriniu plakikliu išplakti grietinėlę. Į ją supilti likusį kondensuotą pieną bei sudėti rikotos sūrį. Viską gerai išmaišyti, į gautą masę atsargiai įmaišyti ištirpintą želatiną.
5.
Ant sausainių sluoksnio išdėlioti zefyrų puseles, ant jų supilti rikotos sūrio masę ir dėti į šaldytuvą sustingti.