TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 18:48
Šokoladinis vyniotinis su maskarponės kremu
Šokoladinis vyniotinis su maskarpone

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
40 gramų krakmolo
30 gramų miltų
30 gramų kakavos (nesaldžios)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
350 gramų maskarponės sūrio
40 gramų cukraus pudros
40 gramų juodojo šokolado (smulkiai sukapoto, su riešutais ar be jų)
5 šaukštai kavos (stiprios, plikytos)
Papuošimui:
50 gramų juodojo šokolado (tarkuoto)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 220° C.

2.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki šviesios purios masės, o baltymus drauge su žiupsneliu druskos iki stangrių putų. Lopetėle atsargiai įmaišykite baltymus į plaktus trynius.

3.
Sumaišykite miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį berkite į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišykite. Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, maždaug 30-33 cm stačiakampiu. Kepkite gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes. Skardą iškelkite iš orkaitės ir biskitą uždenkite sudrėkitu virtuviniu rankšluosčiu - šitaip jis neišsausės.

4.
Makarponę plakite virtuviniu plaktuvu drauge su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilkite kavą, kol gausis lengvai tepamo kremo konsistencija, Priklausomai nuo maskarponės, gali reikėti tai 3, tai 5 šaukštų kavos.

5.
Atsargiai apverskite biskvitą. Nuimkite kepimo popierių. 2 šaukštus kremo atidėkite į šalį dekorui, o likusį užtepkite ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberkite kapotu šokoladu.

6.
Pradedant nuo vieno krašto, labai atsargiai susukite vyniotinį. Likusiu kremu aptepkite vyniotinio viršų, apiberkite tarkuoto šokolado drožlėmis. Dėkite į šaldytuvą bent valandai, bet prieš serviruojant palaikykite 15min. kambario temperatūroje.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2020-12-12 00:00 · 412 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt