TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 18:47
Bulvių ir žirnių apkepas
Bulvių ir žirnių apkepas

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių
1 stiklinė džiovintų žirnių
100 gramų lašinukų (arba rūkytos šoninės)
60 gramų fermentinio sūrio
Padažui:
300 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
2 šaukštai miltų
1 žiupsnelis pipirų
1 žiupsnelis muskato drožlės
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žirnius per naktį pamirkome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Š

2.
oninę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname, kol gražiai apskrus. Išgriebiame ir atidedame ją į šoną.

3.
Bulves nuskutame ir supjaustome mažais kubeliais. Pakepiname riebaliukuose, kurie susidarė kepant šoninę.

4.
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą, beriame miltus ir gerai išmaišome. Supilame pieną. Masę pakaitiname, kol padažas pradės tirštėti. Jį paskaniname druska, pipirais ir muskato riešutu. Žirnius, bulves, šoninę ir padažą sumaišome.

5.
Pilame į kepimo indą viršų užtarkuojame fermentiniu sūriu ir pašauname į iš anksto iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 35 – 40 min. Iškepusį apkepą aš dar pabarsčiau kietojo sūrio drožlėmis.




admin · 2020-12-11 15:00 · 392 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt