TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Virtų bulvių didžkukuliai su mėsa
Virtų bulvių didžkukuliai su mėsa

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo bulvių
5 šaukštai krakmolo (apytikriai)
pagal skonį druskos
Įdarui:
300 gramų mėsos (virtos, naudojau kiaulieną)
pagal skonį prieskonių (mėgstamų)
Padažui:
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį petražolių (smulkintų)
pagal skonį krapų (smulkintų)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje su lupena, išvirusias nulupkite ir sugrūskite. Atvėsinkite.

2.
Į atvėsusias bulves suberkite krakmolą, druską ir viską gerai išminkykite.

3.
Įdarui mėsą sumalkite ir pagardinkite prieskoniais, išmaišykite.

4.
Iš bulvių masės gnybkite gabaliuką, delne suformuokite paplotėlį, dėkite įdaro ir formuokite didžkukulį - užlankstykite kraštus link vidurio ir "apglostykite" delnais.

5.
Didžkukulius sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite apie 5 min., kol iškils į viršų. Tada išimkite kiaurasamčiu.

6.
Padažui, vis pamaišydami, pakaitinkite sviestą su grietine, druska ir žalumynais iki užvirimo.




admin · 2020-12-10 21:00 · 427 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt