INGREDIENTAI: 1 kilogramas vyšnių
500 gramų cukraus uogienėms (naudojome Dansukker)
20 gramų juodojo šokolado
2 šaukšteliai konjako
1 šaukštelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vyšnias, nuplovę ir išėmę kauliukus, sutrinkite arba supjaustykite mažais gabaliukais. Pilkite citrinų sultis, berkite cukrų ir viską 4-5 min. (skaičiuojant nuo užvirimo) pavirkite prikaistuvyje.
2.
Tada nukelkite nuo viryklės ir atsargiai nugriebkite putas. Į gautą masę berkite tarkuotą šokoladą ir pilkite konjaką. Išmaišykite.
3.
Paruoštą uogienę išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Sandariai užsukite ir palikite atvėsti apvertę stiklainius dangteliais žemyn.
4.
Laikykite tamsesnėje, vėsioje vietoje.