INGREDIENTAI: 220 gramų sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
200 gramų juodojo šokolado (naudojau Pergalės 72 %)
100 mililitrų kokosų pieno
60 gramų migdolų (nebūtina)
1 vienetas apelsinų (mažo arba pusės didesnio)
1 šaukštas riešutų sviesto (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais ir suberiame į didelį dubenį.
2.
Šokoladą ištirpiname (virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje).
3.
Į dar šiltą šokoladą supilame kokoso pieną ir išmaišome iki vientisos konsistencijos.
4.
Į šokolado kremą per kelis kartus įspaudžiame apelsino sultis, vis išmaišydami. Tikslus sulčių kiekis priklausys nuo naudojamo šokolado - jų spauskite tiek, kad šokoladinė masės konsistencija primintų riebią grietinę (man paprastai prireikia apie 80 ml sulčių).
5.
Sudėkite riešutų sviestą (jei naudojate) ir dar kartą išmaišykite.
6.
Į dubenį su sausainiais suberiame smulkintus migdolus, sukrečiame šokoladinę masę ir gerai išmaišome.
7.
Masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą ir standžiai suspaudžiame, jog neliktų tarpų.
8.
Tinginį dedame į šaldytuvą bent 4-5 valandoms (arba nakčiai), jog sustingtų.