TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 18:38
Veganiškas tinginys

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
220 gramų sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
200 gramų juodojo šokolado (naudojau Pergalės 72 %)
100 mililitrų kokosų pieno
60 gramų migdolų (nebūtina)
1 vienetas apelsinų (mažo arba pusės didesnio)
1 šaukštas riešutų sviesto (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais ir suberiame į didelį dubenį.

2.
Šokoladą ištirpiname (virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje).

3.
Į dar šiltą šokoladą supilame kokoso pieną ir išmaišome iki vientisos konsistencijos.

4.
Į šokolado kremą per kelis kartus įspaudžiame apelsino sultis, vis išmaišydami. Tikslus sulčių kiekis priklausys nuo naudojamo šokolado - jų spauskite tiek, kad šokoladinė masės konsistencija primintų riebią grietinę (man paprastai prireikia apie 80 ml sulčių).

5.
Sudėkite riešutų sviestą (jei naudojate) ir dar kartą išmaišykite.

6.
Į dubenį su sausainiais suberiame smulkintus migdolus, sukrečiame šokoladinę masę ir gerai išmaišome.

7.
Masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą ir standžiai suspaudžiame, jog neliktų tarpų.

8.
Tinginį dedame į šaldytuvą bent 4-5 valandoms (arba nakčiai), jog sustingtų.




admin · 2020-12-10 15:00 · 355 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt