INGREDIENTAI: 1 kilogramas ešerio (jūros)
1 šaukštas rozmarino (smulkiai supjaustyto)
1 šaukštas petražolių (smulkiai supjaustytų)
2 skiltelės česnako (lengvai sutraiškytos)
1 griežinėlis citrinų
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų (šviežiai)
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Perpjaukite išilgai žuvies pilvą. Išskroskite, kruopščiai nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir, tapšnodami, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
2.
Mažame dubenyje sumaišykite petražoles, rozmarinus ir česnakus. Įberkite druskos ir pipirų. Prikimškite žuvies pilvą prieskoninių žalumynų. Apibarstykite druska ir pipirais. Padėkite žuvį ant aliumininės folijos lakšto ir su juo perdėkite į skardą. Žuvį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir uždenkite folijos lakštu.
3.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol žuvis suminkštės (apie 25 minutes).
4.
Patiekite karštą su bulvių koše bei konservuotais žirneliais, kukurūzais ir virtomis morkomis.