INGREDIENTAI: 800 gramų bulvių
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai manų kruopų
0.5 šaukšto krakmolo (apytikriai, priklauso nuo bulvių krakmolingumo)
pagal skonį druskos
pagal poreikį vandens (virimui)
Įdarui:
300 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
1 saujelė aguonų
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje su lupena, išvirusias nulupkite ir sugrūskite. Atvėsinkite.
2.
Į atvėsusias bulves suberkite manų kruopas, krakmolą, druską, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išminkykite.
3.
Įdarui į varškę įmuškite kiaušinį, suberkite aguonas, druską ir išmaišykite.
4.
Iš bulvių masės gnybkite masės, delne suformuokite paplotėlį, dėkite įdaro ir formuokite cepeliną - užlankstykite kraštus link vidurio ir "apglostykite" delnais.
5.
Cepelinus sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir jiems iškilus į viršų, virkite dar apie 10 min. Tada išimkite kiaurasamčiu.
6.
Aš patiekiau su padažu: keptuvėje pakaitinu šiek tiek sviesto, kelis šaukštus grietinės, beriu truputį tarkuoto parmezano sūrio, pagardinu druska. Dar galima pagardinti žalumynais.