TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Virtų bulvių didžkukuliai su varškės įdaru
Virtų bulvių didžkukuliai cepelinai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
800 gramų bulvių
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai manų kruopų
0.5 šaukšto krakmolo (apytikriai, priklauso nuo bulvių krakmolingumo)
pagal skonį druskos
pagal poreikį vandens (virimui)
Įdarui:
300 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
1 saujelė aguonų
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje su lupena, išvirusias nulupkite ir sugrūskite. Atvėsinkite.

2.
Į atvėsusias bulves suberkite manų kruopas, krakmolą, druską, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išminkykite.

3.
Įdarui į varškę įmuškite kiaušinį, suberkite aguonas, druską ir išmaišykite.

4.
Iš bulvių masės gnybkite masės, delne suformuokite paplotėlį, dėkite įdaro ir formuokite cepeliną - užlankstykite kraštus link vidurio ir "apglostykite" delnais.

5.
Cepelinus sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir jiems iškilus į viršų, virkite dar apie 10 min. Tada išimkite kiaurasamčiu.

6.
Aš patiekiau su padažu: keptuvėje pakaitinu šiek tiek sviesto, kelis šaukštus grietinės, beriu truputį tarkuoto parmezano sūrio, pagardinu druska. Dar galima pagardinti žalumynais.




admin · 2020-12-09 15:00 · 370 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt