TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-28 17:42
Gaivus nekeptas tortas su braškėmis ir grietinėle
Nekeptas braškių tortas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
360 gramų sausainių ("Gaidelio", "Selgos" tipo)
175 gramai sviesto (kambario temperatūros)
Kremui:
600 mililitrų grietinės
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų cukraus pudros (arba pagal skonį)
150 mililitrų vandens
1 pakelis braškių želė
2 šaukštai želatinos
Viršui:
300 gramų braškių
500 mililitrų vandens
1 pakelis braškių želė
1 šaukštas želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius elektriniu trintuvu sutrinti su sviestu ir dėti į apvalią 24 arba 26 cm skersmens formą, išklotą kepimo popieriumi. Gražiai paskirstyti ant dugno, paspausti rankomis. Dėti į šaldytuvą ir palikti 30 minučių, kad sustingtų.

2.
Kremui želatiną ir žėlė užpilti vandeniu ir palikti, kad išbrinktų 15 - 20 minučių. Vėliau pakaitinti garų vonelėje, kad ištirptų (jokiu būdu neužvirinti!) ir palikti atvėsti.

3.
Į grietinę supilti grietinėlę, suberti cukraus pudrą ir viską gerai išplakti elektriniu plakikliu iki purumo. Plona srovele nuolat maišant supilti ištirpintą ir atvėsintą želė.

4.
Iš šaldytuvo išimti pagrindą, ant jo užpilti kremą ir palikti šaldytuve 2 - 3 valandoms.

5.
Viršui skirtą braškinę želė pagaminti, kaip parašyta ant pakuotės, tik papildomai įdėti želatinos (ją prieš tai 15-20 min pabrinkinkite). Tortą papuošti riekelėmis supjaustytomis braškėmis, ant jų atsargiai užpilti žėlė ir palikti šaldytuve sustingti mažiausiai 4 valandoms.




admin · 2020-12-09 03:00 · 356 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt