INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos faršo (arba kitos mėsos)
1 vienetas cukinijų (jaunos, nedidelės)
1 stiklinė ryžių (virtų, bet nepervirtų)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas grietinės (arba natūralaus jogurto)
2 skiltelės česnako
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
50 mililitrų vandens
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas pomidorų padažo
Pabarstymui:
100 gramų sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti. Svogūną susmulkinti, suberti į keptuvę ir porą minučių apkepti.
2.
Į dubenį dėti faršą, ryžius, svogūną, grietinę, įberti prieskonių, druskos, pipirų, įspausti česnako ir gerai išmaišyti arba išminkyti rankomis.
3.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti. Imti gabaliuką faršo, formuoti kotletukus, dėti į keptuvę ir apkepti po kelias minutes iš abiejų pusių.
4.
Cukiniją supjaustyti iki 1 cm pločio griežinėliais, pabarstyti druska.
5.
Į kepimo indą sluoksniuojant dėti cukinijos griežinėlį, kotletuką, cukinijos griežinėlį, kotletuką iki kol nebeliks produktų.
6.
Į stiklinę supilti vandenį, įdėti pomidorų padažo, grietinės, išmaišyti ir supilti į kepimo indą.
7.
Sūrį sutarkuoti.
8.
Kepimo indą uždengti folija ir dėti į orkaitę, kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Nuimti foliją, viršų pabarstyti sūriu ir kepti dar 10 minučių.
Patarimai:
•
Ryžius naudokite nepervirusius, nes jie dar keps orkaitėje.