INGREDIENTAI: 1 vienetas lavašo
200 gramų sūrio (tarkuoto)
Mėsos padažui:
500 gramų faršo
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
4 šaukštai pomidorų padažo
šiek tiek prieskonių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Bešamelio padažui:
400 mililitrų pieno
60 gramų sviesto
4 šaukštai miltų
1 žiupsnelis malto muskato
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ruošiame mėsos padažą: smulkiai sukapojame svogūną ir sutarkuojame morką. Kepiname viską, kol gražiai pagels. Kai apkepa svogūnai ir morkos, sudedame į keptuvę faršą. Paskaniname prieskoniais, druska, pipirais (nepadauginkite, nes dar dėsime pomidorų padažą). Nuolat pamaišydame troškiname, kol faršas iškeps. Tuomet sudedame pomidorų padažą, viską išmaišome. Turi būti tirštas mėsos padažas.
2.
Bešamelio padažas: keptuvėje išlydome sviestą. Po truputį beriame ir maišome miltus. Maišome tol, kol dingsta visi gumuliukai, ir gauname vientisą masę. Tada plona srovele pilame pieną ir maišome viską iki vientisos masės. Užviriname viską, ir paverdame, kol padažas pradės tirštėti (bus maždaug 15 % grietinės tirštumo). Įberiame muskato, druskos pagal skonį.
3.
Imame maždaug 18x25 kepimo formą. Lavašą suplėšome pailgais lapeliais (kaip būtų lazanijos makaronai), išklojame vienu sluoksniu dugną. Aptepame juos Bešamelio padažu. Tada dedame dar vieną sluoksnį lavašo. Ant jo vėl pilame Bešamelio padažo, ir pabarstome plonu sluoksniu sūrio. Tuomet sudedame pusę faršo, ant jo plonu sluoksniu vėl pabarstome sūrio. Dedame sluoksnį lavašo (šį kartą tik vieną) ir kartojame tą patį - baltas padažas, sūris, faršas, sūris ir viršutinis sluoksnis lavašo. Jį aptepame likusiu Bešamelio padažu ir pabarstome sūriu.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol sūris išsilydys. Išjungiame orkaitę, ir palaikome lazaniją dar 20 minučių, kad susigertų visi padažai. Skanaus!