TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Mielinis pyragas su įdaru "Ensaimada"
Mielinis pyragas su įdaru

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
520 gramų miltų
220 mililitrų vandens (šilto)
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
7 gramai sausų mielių
šiek tiek druskos
Įdarui:
100 gramų sviesto
pagal poreikį cukraus pudros
pagal poreikį uogų (arba uogienės, karamelės, šokolado)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukrų sumaišyti su vandeniu ir mielėmis. Įberti druskos, įmušti kiaušinį ir išmaišyti.

2.
Miltus suberti į atskirą dubenį ir ant jų supilti paruoštą masę su kiaušiniu. Šiek tiek pamaišyti ir gerai išminkyti tešlą ranokmis. Įdėti tešlą į dėžutę ir palikti šiltai, kol pakils.

3.
Stalą ar kitą paviršių pamiltuoti ir ant jo iškočioti tešlą kuo ploniau, ištampyti, kad tešla būtų permatoma.

4.
Sviestą išlydyti ir juo apšlakstyti tešlą. Apibarstyti cukraus pudra ir palaukti, kol sviestas sustings. Tada sudėti uogas ar kitą įdarą ir susukti į vyniotinį iki pusės, atpjauti.

5.
Dėti į kepimo formą, išteptą sviestu, ir sukti ratu. Įdėti įdaro į likusią tešlą, ją suvynioti ir taip pat dėti ratu į kepimo formą. Palikti tešlą, kad pakiltų.

6.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 40 minučių, kol viršus apskrus, iškepus apibarstyti cukraus pudra.




admin · 2020-12-07 12:00 · 236 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt