INGREDIENTAI: 500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (naudojau 6 lapus)
400 gramų kiaulienos faršo
200 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
50 gramų kietojo sūrio
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštas pomidorų padažo
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
1 šlakelis aliejaus
Viršui:
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną ir česnaką nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Pievagrybius taip pat pasmulkiname.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame smulkintas daržoves ir grybus. Pakepiname, kol jie suminkštės. Sudedame smulktą kiaulieną. Pakepiname, kol faršas apskrus. Pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais.
3.
Sluoksniuotos tešlos lakštus patepame pomidorų padažu. Paskleidžiame ploną sluoksnį mėsos ir pievagrybių. Pabarstome tarkuotu sūriu.
4.
Susukame tešlą į ritinėlius. Supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Patepame kiaušinio plakiniu. Pabarstome sezamo sėklomis.
5.
Dedame kepti į įkaitintą iki 180 C laipsnių orkaitę kepti 15 min.