INGREDIENTAI: 1 vienetas tortilijų
6 griežinėliai rūkytos dešros (pvz., saliamio ar nedidelių chorizo griežinėlių)
50 gramų sūrio
4 vienetai vyšninių pomidorų
2 šaukštai pomidorų padažo
1 žiupsnelis džiovintų žolelių mišinio
šiek tiek baziliko
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C laipsnių. Sūrį sutarkuoti.
2.
Jeigu norite traškesnio pado ar gardinsite picą drėgnesniais ingredientais, prieš dėdami priedus galite tortiliją papildomai pakaitinti orkaitėje - dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šaukite 3 - 5 minutėm į orkaitę, kad truputį apskrustų. Jeigu skubate ar picos viršus ne super drėgnas, šį žingsnį praleiskite, vis tiek bus labai labai skanu (tokiu atveju rekomenduojame jungti orkaitės režimą su vėjeliu, nes jis kaitresnis).
3.
Tortiliją patepti pomidorų padažu iki pat kraštų, pabarstyti prieskoniais, berti 3/4 tarkuoto sūrio.
4.
Išdėlioti dešros griežinėlius, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, pabarstyti likusiu sūriu.
5.
Kepti dar 8 - 10 minučių, kol sūris ištirps ir ims skrusti, o tortilijos krašteliai lengvai paruduos.
6.
Iškepusią papuošti bazilku, leisti kelias minutes atvėsti, o tuomet pjaustyti gabalėliais ir skanauti.