TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Greitas ir traškus karbonadas keptuvėje
Greitas ir traškus karbonadas keptuvėje

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
650 gramų kalakutienos filė
70 gramų maltų džiūvėsėlių
2 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio arba 1 didesnio)
50 gramų kvietinių miltų
40 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
30 mililitrų vandens
10 gramų prieskonių kepsniams (naudojome KOTANYI mėsos kepsnių)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
250 mililitrų pieno
30 gramų sviesto
15 gramų kvietinių miltų (su kaupu)
0.5 šaukštelio provanso žolelių (naudojome KOTANYI)
1 žiupsnelis pipirų (naudojome KOTANYI)
Salotoms:
120 gramų salotų mišinio (naudojome su jaunais burokėlių lapais)
8 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (puselių)
1 vienetas agurkų (trumpavaisio)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (mažo)
1 pakelis prieskonių (naudojome KOTANYI itališkų salotų prieskonių mišinį)
7 šaukštai vandens
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai acto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kalakutieną supjaustyti į 5 kepsnelius. Ir šiek tiek patrankyti virtuviniu plaktuku.

2.
Vienoje gilesnėje lėkštėje išplakti kiaušinius su vandeniu. Kitoje išmaišyti miltus su prieskoniais, trečioje - džiūvėsėlius su sūriu.

3.
Keptuvėje iki vidutinės kaitros įkaitinti šiek tiek aliejaus. Kiekvieną kepsnelį iš abiejų pusių gerai apvolioti miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje, galiausiai džiūvėsėliuose ir dėti kepti.

4.
Kai kepsnelis apskrus iš vienos pusės, apversti ir apkepti iš kitos pusės, kol taps švelniai apskrudęs ir traškus (ir, žinoma, iškeps iš vidaus). Prieš kiekvieną kepsnelį pilti šiek tiek aliejaus, kitaip jis gražiai neapskrus, o tik apdžius. Taip iškepti visus kepsnelius.

5.
Salotoms saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti plonomis juostelėmis, svogūną - išilgai perpus ir taip pat plonomis juostelėmis, agurką - išilgai į keturias dalis ir riekelėmis.

6.
Pagal nurodymus ant pakuotės paruošti salotų padažą.

7.
Išmaišyti salotų lapelius, supjaustytas daržoves ir padažą.

8.
Padažui prikaistuvyje ištirpinti sviestą, suberti miltus, pamaišant apkepinti, kol pavirs “košele“. Po truputį, nuolat maišant, pilti pieną. Maišyti ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Pagardinti prieskoniais ir išmaišyti.

9.
Karbonadą patiekti su padažu ir salotomis.




admin · 2020-12-03 03:00 · 404 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt