INGREDIENTAI: Vištienos (geriausia rinktis visą vištą arba mėsingiausias jos dalis)
100 g sviesto
50 g krienų
100 g migdolų
1 česnako
2 morkų
Pastarnoko
Druskos, juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištieną supjaustykite, pasūdykite, užbarstykite juodųjų pipirų ir pakepinkite. Iškepusią vištieną sudėkite į kepimui orkaitėje skirtą indą. Kubeliais supjaustykite morkas ir pastarnoką, susmulkinkite česnaką ir įdėkite į indą su vištiena. Susmulkinkite migdolus, sumaišykite juos su krienais ir sudėkite į indą. Įpilkite stiklinę vandens, įdėkite sviesto, pagardinkite druska ir pipirais, šiek tiek pamaišykite. Indą pusvalandžiui pašaukite į iki 210° C įkaitintą orkaitę. Vištiena su krienais tiekiama ant stalo tame pačiame inde, kuriame buvo ir troškinama.